Gus Dur – Syi’ir (Tanpo Waton)

Posted on Maret 18, 2011. Filed under: Nasihat Nasihat |

ini syiir yang dinyanyikan gus dur, ada beberapa bait terakhir yang belum tertulis karena saya ndak ngerti bahasa jawanya. hehe

DOWNLOAD  MP3 SYIIRNYA

astaghfirullah robal baroya

astaghfirullah minal khotoya

rabbi zidni ilman nafia

wawafiqni amalan sholihan

 

Ya rasulalla salamun alaik

ya rafi asyani waddaraji

atwatayyaji ratalalami

ya uhai laljuu diwal karami

 

ngawiti ingsun nglarar syiiran

kelawan muji maring pengeran

kang paring rohmat lan kenikmatan

rino wengine tanpa pidungan 2x

 

duh bolo  konco priyo wanito

ojo mung ngaji syareat bloko

gur pinter dongeng nulis lan moco

tembe burine bakal sangsoro 2x

 

akeh kang apal quran hadise

seneng ngafirke marang liyane

kafire dewe dak digatekke

yen isih kotor ati akale 2x

 

gampang kabujuk nafsu angkoro

ing pepahese gebyare dunyo

iri lan meri sugihe tonggo

mulo atine peteng lan nisto 2x

 

ayo sedulur jo ngelaleake

wajibe ngaji sak pranatane

nggo ngandelake iman tauhide

baguse sangu mulyo matine 2x

 

kang aran sholeh baguse atine

kerono mapan sari ngelmune

laku thoriqah lan makrifate

ugo hakekat manjing rasane 2x

 

al quran qadim wahyu minulyo

tanpa dinulis iso diwoco

iku wejangan guru waskito

den tancepake ing jero dodo 2x

 

kumantil ati lan pikiran

mrasuk ing badan kabeh jeroan

mukjizat rosul dadi pedoman

minongko dalan manjinge iman 2x

 

kelawan Allah kang moho suci

kudu rangkulan rino lan wengi

ditirakati diriyadhahi

dzikir lan suluk jo nganti lali 2x

 

uripe ayem, rumongso aman

dununge roso tondo yen iman

sabar narimo najan paspasan

kabeh tinakdir saking pengeran 2x

 

kelawan konco dulur lan tonggo

kang podho rukun ojo nesio

iku sunahe rasul kang mulya

nabi Muhammad panutan kito 2x

 

ayo nglakoni sekabehane

Allah kang bakal ngangkat drajate

senajan asor toto dhohire

ananging mulya maqom drajate 2x

 

Ya rasulalla salamun alaik

ya rafi asyani waddaraji

atwatayyaji ratalalami

ya uhai laljuu diwal karami

About these ads

Make a Comment

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

12 Tanggapan to “Gus Dur – Syi’ir (Tanpo Waton)”

RSS Feed for Syauqiemarier's Blog Comments RSS Feed

bait yang belum tertulis

Lamun palastra ing pungkasane
Ora kesasar roh lan sukmane
Den nggadhang Allah suwarga manggone
Utuh mayite ugo ulese 2x

membuat hati tenteram
(idak ngongso ongso
semoga podo sadaro sing podo laku angkoro….

Teks yang belum ketulis :

Lamun palastra ing pungkasane
Ora kesasar roh lan sukmane
Den nggadhang Allah suwarga manggone
Utuh mayite ugo ulese 2x

kurang lebih artinya mungkin… :

‘kalau mati pada akhirnya
tidak tersesat roh dan sukmanya
dengan mengimani Allah, surga tempatnya
utuh mayatnya (jasad) juga jiwanya”

gan mau nanya guruwas kito maksute apa za…. maap jawa lupa ma jawane nie :)

ana juga kurang paham mungkin nabi muhammad

kok g da arti ktnya y mas???

artinya bisa tanya temen2 yang asli jawa aja biar pas, hehe

mukjizat rosul dijadikan pedoman (mksudnya alquran)…
MP3nya ada mas??

terimakasih tambahannya, sudah itu mas, sebelumnya tulisannya download syiirnya (maksudnya mp3nya) hehe


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 115 pengikut lainnya.

%d bloggers like this: